Flying Twitter Bird Widget By Blogger Modifiye

4 Şubat 2011 Cuma

KURBAN kurabiyeleri



Bu kurabiyeyi Antep'te yapmıştım; sağolsun kalıbı amcamoğlu zor da olsa bulmuştu. Zordu çünkü kurban bayramı arefesiydi ve antep'i bayram telaşı sarmıştı...Hamuru hazırlayıp  buzdolabına bıraktım ama değil bir saat sonra pişirmek bir gün sonra ancak kısmet oldu.
Her ne kadar şahane parıl parıl parlayan baklavalar diyarında da olsa;görselliği ve tadı ile beğenildiler...

malzemeler;
250 gr tereyağ
1 yumurta
1 su bar pudra şekeri
1 paket vanilin
3 su bar un
1 çay kaş kabartma tozu


üzeri için;
kakao ve tarçın yada
yumurta akı ve hindistan cevizi




oda sıcaklığındaki tereyağ ile yumurtayı güzelce çırptıktan sonra hamuru streçe sarıp bir saat kadar buzdolabında bekletin...daha sonra nişasta yardımı ile hamuru açarak kalıptan çıkarın...bir kısmına yumurta akı sürüp hindistan cevizine bulayın kalanları sade bırakın
180 derecede 10 13 dakika pişirin.


sade kurabiyelerinizi sıcakken kakao ve tarçın karışımına bulayın...ve afiyet olsun...:)