Flying Twitter Bird Widget By Blogger Modifiye

13 Kasım 2011 Pazar

Pazar kahvaltısına ANTEP önerisi


Aslen Şanlıurfa' nın kazası Birecikliyim... Arkadaşlarıma memleketimi devamlı anlatmak yerine,onlarla gezmek ve paylaşmak istedim.2005 yada 2006 senesi idi, ders arkadaşlarımla beraber hem okuma programı, hem de bir gezi yapmak niyetiyle Şanlıurfa- Mardin- Gaziantep'e gitmiştik...
Katmere olan aşkım bu okuma programı ile başladı:) Gezilerimizi gerçekleştirmeden evvel gerekli araştırmaları yapmıştım. Gezilebilecek, ziyaret edilecek yerler,   nerelerde neler yenir,neler alınır, neler meşhurdur...Peygamberler diyarı Şanlıurfa da maneviyat dolu günlerimiz oldu, Hz.Eyüb'ün kabrini ziyaretimiz hafızamdan silinmiyor kesinlikle görmeyen kalmasın derim...Mardin de ise kültür ve tarih kokusunu içimize çektik.Mardin'e doyamadım... ve son durağımız Gaziantep'e geldik.
KATMER Anteplilerin kahvaltı sofralarını şenlendirir:) 12den sonra katmerciler kapanır... Biz de en iyi yapan Ustaya gittik, eski çarşının içinde minik köhne ama samimi bir esnaf dükkanı idi. Yerini tam hatırlamadığım için o Ustanın  yerini tarif edemeyeceğim. Sonradan edindiğim tecrübelerime dayanarak Antep'te Akşam Simit fırını ve Ekinciler'in ÖZEL YAPIMI çok lezzetliler. Bazı memleketlerin aksine bizim yörenin katmeri tatlıdır... Sırrı ise bence incecik ve kaymağının içinde tamamen dağılmış olması...

Evde de deneyebilirsiniz...
baklava yufkası
toz fıstık
toz şeker
kaymak

Dört kenarından ortaya doğru katlanarak bir kare elde edilir. Bu karenin ortasına hazırlanan kaymak minik minik, homojen bir şekilde yayılır. Kaymağın üzerine fıstık ve toz şeker serpilir. Hamurun uçları ortaya doğru yeni bir kare oluşacak şekil de katlanır. Az yağda teflon tavada altlı üstlü kızartılır.

Yorum Gönder