toprak kokusunu içinize çekin...


          Şu resimdeki yapraklar artık yoklar o ağaçlarda...
İnsanoğlu düşünsün, tefekkür etsin; " 

  • Geçen senelerde bu kurumuş dalları, bağ ve bahçeleri, baharı halkeden Yaradıcı, Her şeyi ve bizleri yoktan vareden bir Halık-ı Rahim var."desin ve O'nu hatırlasın. 
  • Ölüm bir idam-ı ebedi değil aksine gayet güzel bir meşhere açılan bir kapıdır diye görsün. 
  • Öldükten sonra dirilmek var, bir Mahkeme-i Kübra var diye düşünsün ve ona göre hayatını idame etsin diye yoklar... 

     Yerlerinde şimdi yeller esiyor... Evet, hava 14 derece, esen rüzgar insanı alıp götürüyor... Yağan rahmeti seyre doyamıyorsunuz... Miss gibi toprak kokusunu içinize çekmenin tam vaktidir... Ben de böyle bir günde, trafikten, şehrin kalabalığından uzakta; bunca nimete doymaya, onları dinlemeye, onlarda yolculuk etmeye ve Esma Okumaları yapmaya karar verdim... Bir yanımda çay, bir yanımda kitabım güne böyle doymak istedim...
      Tabi sizlerle tarifi paylaştıktan sonra:)
Kereviz;

  • Karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizliyor.
  •  Sarılığı gideriyor, böbrekleri çalıştırıyor, fazla suyu dışarı atıyor. 
  • Böbreklerden kumu, taşı döküyor.
  • Sivilcelere tedavi için iyi geliyor.
  • Böbrek üstü bezlerini çalıştırıyor.
  • Sinir yorgunluğuna iyi geliyor...
  • .B vitamini, demir ve kireç yönünden zengin olan kereviz şeker, yüksek tansiyon ve romatizma hastalıklarına da iyi geliyor.
  • C vitamini yönünden oldukça zengin olan kereviz, vücudun günlük C vitamini ihtiyacının % 15 ini karşılar. 100 gr. kerevizde 2 mgr. A vitamini, 15 mgr. C vitamini, 4 mgr. kalsiyum, 10 mgr. potasyum ve 2 mgr. demir bulunur. İki orta boy kerevizde sadece 20 kalori vardır. 
  • Son yıllarda yapılan araştırmalar kerevizin kanserden yüksek tansiyona, gripten kolesterole kadar her türlü hastalığa karşı savaştığını ortaya çıkarmıştır.
Çorbası,salatası, zeytinyağlı yemeği... yapılır...
Ben bugün sizlerle
portakal soslu yoğurtlu kereviz salatası
tarifini paylaşacağım...
Malzemeler;
3 orta boy kereviz
1 adet portakal
1 avuç ceviz
500 gr süzme yoğurt
2 diş ufak sarımsak
tuz
üzerini süslemek ve lezzetlendirmek için;
nane
zeytinyağı
kırmızı biber


     Servis için,portakalı ikiye bölüp kaşık yardımı ile içini çıkarın. Çıkardığınız için yarısını yine sunum için,1 parmak kalınlığında dilimleyin. Diğer yarısını da blendarda ezip yoğurda kattın.
     Sarımsakları ezip süzme yoğurdu güzelce çatal yardımı ile çırpın ve kararmaması için hızla soyup rendelediğiniz kerevizleri yoğurda karıştırın.
     Birazını portakaldan elde ettiğiniz çanaklara, birazını da dilimlediğiniz portakalların üzerinde servis edin.
      Üzerine de cezvede kızdırdığınız yağ ve kırmızı biberi 
döküp nane ile sofraya hazır hale getirin:)


     Başta da dediğimiz gibi her şeyin başı tefekkür... Hem göze, hem mideye hitap eden hoş bir salata oluyor bence....
AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Unknown dedi ki…
İlk fırsatta deneyeceğim, kereviz ve portakal değişik bir tat olacak eminim :-)
Elinize sağlık...
gmzkgn dedi ki…
Giriş güzel olmuş..kerevizi bizzat tattım o da cok güzeldi..
iclal canan yuksel dedi ki…
Cuma gunu gelecek olan misafirlerime yapiyorm bunu beyzosum:) ayakli yemek tarifi kitabim benim:)))
herkese afiyet olsun...
"ayaklı yemek tarifi kitabı" hayatımda aldığım en tuhaf ve şeker lakap oldu:)))

Popüler Yayınlar