Flying Twitter Bird Widget By Blogger Modifiye

18 Aralık 2011 Pazar

Yine İclaldeyiz ve yine şahane tariflerle dolu şahane bir sofra...

     
      Yine arkadaşım İclaldeyiz ve yine şahane tariflerle dolu şahane bir sofra... Hem farklı, hem lezzetli, hem de renkli ve iştah açıcı bir sofra değil mi? Ellerine sağlık İclal...
Menü de neler var  bakalım;
          Sarıyer Böreği
          Zeytinyağlı Dolma
          Patlıcan Salatası
          Pratik Sushi
          Tahinli Çörek
ayrıcaaa
minik köstebek pastalar
özel bir tat; tahin soslu profiterol...
     Şimdi gelelim tariflerimize;Pratik Sushi ile başlamak istiyorum. Sunumu ile göze, lezzeti ile damağa hitap ediyor...
Malzemeler;
1 demet pazı
4-5 adet közlenmiş kır. biber
yada 3-4 adet az haşlanmış havuç
3 adet haşlanmış patates
Limon
Zeytinyağı
Tuz Karabiber
1-2 diş sarımsak
     Pazıları kaynar suda birazcık (!) yumuşayana kadar bekletiyoruz... Çıkartıp süzdükten sonra saplarını ayırıp, yaprakları açıyoruz.
     Başka bir yerde patatesleri ezip, içine 1 limonun suyu, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.Ve pazıların üzerine dikkatle ince bir kat seriyoruz.
     Üzerine közlenmiş kırmızı biberi yayıyoruz yada haşlanmış havucu koyarak rulo haline getiriyoruz. Bir parmak kalınlığında keserek servise hazırlıyoruz...
    Şimdi gelelim Sarıyer Böreği tarifimize;
Malzemeler;
4 yufka
1 şişe Maden suyu
2 yumurta
1/2 çay bar. süt
1/2 çay bar. zeytinyağı
İçi için:
500 gr kıyma
4-5 adet kuru soğan
1/2 çay bar. kuş üzümü
1/2 çay bar. dolmalık fıstık
1/2 çay bar. zeytinyağı
ince doğranmış maydanoz
tuz, karabiber
    İnce kıydığınız kuru soğanları zeytinyağında kavurun, içine kuş üzümü ve dolmalık fıstıkları da ilave edin... Ve kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin... Tuz ve karabiber ekleyin ılımaya bırakın.
     Bir kapta; süt, yağ ve maden suyunu karıştırın içine 1 yumurtayı ve 1 yumurtanın da beyazını ekleyin karıştırın.
      Yufkayı tezgaha serin, karışımı üzerine sürün. Yufkayı ikiye katlayıp yarım daire elde edin. Geniş tarafına iç harcından koyun ve sarmaya başlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye S şekli vererek yerleştirin. 4 yufkayı hazırladıktan sonra, üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün...
      180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin...
Bugünlük son tarif; Patlıcan Salata için


MALZEMELER;
Közlenmiş Patlıcan
Közlenmiş Kırmızı Biber
Kornişon Turşu
İnce kıyılmış maydanoz
SOSU İÇİN:
1/4 çay bar zeytinyağı
1 limon suyu
2 diş sarımsak
karabiber
pulbiber
tuz
    En kısa zamanda İclal'in harika tatlılarında tariflerini de sizlerle paylaşacağım inşallah... 
İYİ HAFTA SONLARI...
En güzel hafta sonu; temiz hava da, aile ve dostlarla beraber geçendir:)))
Yorum Gönder