Flying Twitter Bird Widget By Blogger Modifiye

25 Şubat 2012 Cumartesi

ustasından profiterol tarifi...

 
           Daha önce İclal'in sofrasını paylaşmıştım... Ama tatlıları paylaşmak bir türlü kısmet olmamıştı... Ustasından tüm püf noktalarıyla hafif ve lezzetli PROFİTEROL...


TAHİNLİ VE ÇİKOLATA SOSLU PROFİTEROL
MALZEMELER;
HAMUR İÇİN;
125 gr margarin
1 su bar su
1 su bar un
1 fiske tuz
4 yumurta
Margarini eritin. Üzerine 1 su bar suyu ekleyip bir taşım kaynatın. 
Unu ve tuzu ekleyip hamur kıvamına gelene kadar pişirin.
Bir kenara ılımaya bırakın. Yumurtaları pişirmeyecek kadar ILISIN. Sonra yumurtaları TEKER TEKER yedirip yoğurun.  Hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın. Profiterol hamurunu önceden ısıtılmış olan 180 dereclik fırında pişirin
Hamuru soğumaya bırakın...


MUHALLEBİSİ;
4 su bar süt
3 çor kaş un
1 su bar toz şeker
1 çor kaş mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanilin
Tüm malzemeyi karıştırıp, kaynatın... Altını kapatıp soğumaya bırakın.


TAHİNLİ SOS;
300 gr tahin helvası
1 su bar süt
1 su bar içine hazırladığımız muhallebi


Helvaya sütü ilave edip ezin, iç muhallebisini de 1 su bardağı ekleyip iyice karıştırın. 
Pişen hamurların içlerini açarak muhallebiyi doldurun. üzerine tahin sosu dökün...




Şimdi gelelim ÇİKOLATA SOSLU PROFİTEROL'e;


      Yukarı da muhallebinin bir kısmını tahinli sosa eklediğimiz için fazla yapmıştık. Burada aynı hamuru kullanacağız MUHALLEBİ farklı olacak.
MUHALLEBİ;
1/2 lt süt
1 çor kaş un
1 çar kaş mısır nişastası
2 çor kaş şeker
1 yumurta
1 paket vanilin
1 çor kaş margarin


Tüm malzemeyi pişirip soğumaya bırakıyoruz.


ÇİKOLATA SOS
2 çor kaş toz şeker
1 su bar süt
2 su bar su
3 çor kaş mısır nişastası
50 gr kakao
1 çor kaş margarin

Margarin hariç tüm malzemeyi karıştırıp kaynatıyoruz. Altını kapatıp daha sonra margarini ilave ediyoruz. ( Bu sayede çikolata sos parıl parıl parlıyor)

Yorum Gönder