Karamel Sos Ve Muhallebi
Yaz için ideal, hafif ve lezzetli bir tatlı... Yiyen herkesin "bunun üzerinde ne var" diye sorduğu ve soracağı kolay ama farklı bir lezzet... Peki nedir? Nasıl yapılır diye mi soruyorsunuz? İşte tarif geliyor...
MALZEMELER;
MUHALLEBİ İÇİN;
1 su bardağından bir parmak az un
1 su bardağından bir parmak az şeker
1lt süt
ÜZERİ İÇİN;
4-5 adet milföy
KARAMEL SOS;
3/4 su bardağı şeker
1 kutu krema
Öncelikle milföylere hiçbir uygulama yapmadan fırınlayın... Milföyler kızarırken muhallebi malzemelerini tencereye alıp karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında blendar yada mikser yardımı ile kıvamını almasını sağlayın. Ve ıslattığınız borcama muhallebiyi dökün...
Muhallebi soğurken teflon tavaya karamel sosun şekerini döküp şekeri eritmeye başlayın. Şeker iyice eridikten sonra çırpıcınızı elinize alıp kremayı üzerine dökün ve kıvamını alana kadar karıştırın.
Fırında kızarttığınız milföyleri parçalayıp muhallebinin üzerine serpin.
üzerine de karamel sos... Soğutun ve afiyetle yiyin...
Yorumlar