kurban bayramımız mübarek olsun:)



   
 Şükürler olsun bu sene de kurban bayramına kavuştuk:)
İnşaallah bu mübarek günlerin sevaplarından ve hayırlarından hissedar oluruz... 
    Sizlere bugün kurban bayramında zevkle yiyebileceğiniz bir tarif vermek istiyorum. Çoban Kavurma... Kolay olduğu kadar lezzetli, lezzetli olduğu kadar da gönülleri fetheden bir tat...
MALZEMELER;
1kg kuzu kuşbaşı
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
4-5 sivri biber
1 kırmızı biber
2-3 domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı sirke
biraz zeytinyağı
kekik, pulbiber
karabiber, tuz
 Öncelikle etleri kızgın tavaya alıp suyunu salıp çekinceye kadar kavurun, etler suyunu çekince salçayı ekleyin, kavurmaya devam edin.Kavurduğunuz etlere sirke  ve baharatları ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.Pişmeye yakın kapağı açıp  ince ince doğradığınız soğan ve sarımsaklarla kavurmaya başlayın... Yavaş yavaş biberleri ekleyin onlarda kavrulduğunda son olarak domatesleri atın, domateslerle suyunu çekene kadar kavurun,baharatlarını ekleyin.  

Güveçlere doldurduğunuz etleri üzerinde kaşar peyniri ile 180 derecede 15-20 dakika pişirin. Taze kekik ve domates ile servis yapabilirsiniz...

    Bu sene sizler için hayalimdeki koyun kurabiyeleri hazırlayamadım ama sade sütlaç yaptım:)

 tarifi burada zerdeli olarak deneyebilirsiniz.
Şeker ilaveli sade tarif ise;
MALZEMELER;
1kg süt
1 KÜÇÜK ÇAY bardağı pirinç
(ajda bardaksa 1 parmak az kullanın)
1 su bar toz şeker

Sütü genişçe bir tencerede kaynatırken, ufak bir tencerede pirince üzerini iki üç parmak geçecek kadar su ekleyip, pirincimizi pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler suyunu iyice çekmeli!
Sonrasında pirinci kaynayan süte ilave ediyoruz ve sabırla güzelce özleşene kadar, ara ara karıştırmak şartıyla (ki dibi tutmasın) pişirmeye devam ediyoruz. Sütlaç kıvamına yaklaştığında, yani sulu kıvamı kaybedip biraz yoğunlaşmaya başladığında şekerini ilave edebiliriz. Yalnız ufak bir uyarı özleşmeden şeker ilave ederseniz, şeker kıvamını sulandırır. Hiç bilmeyenler kıvamı anlamak için çay tabağına bir iki kaşık sütlaç koyun, 2-3 dakika sonra yoğunlaştıysa tamamdır:) 
Şimdi servise hazırlar:)

Son olarak hayırlı bayramlar dilerim:) Dualarınızın kabul olması duası ile:)))

Yorumlar

Popüler Yayınlar