kabak tatlısı
köyde yaşamanın güzelliklerinden biri de doğal köy ürünleri kullanabilmek...Hafta sonu;gözüme kapının arkasında duran balkabağı ilişti.bir hevesle alıp pişirdim...hem yapımı pratik hem de bir o kadar da lezzetli bir tatlı...biraz faydalarından da bahsedelim;
"Balkabağı harika bir beta-karoten kaynağıdır, ayrıca başka vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Bir küçük tabak balkabağı, günlük beta-karoten ihtiyacının %25'ini, C vitamini ihtiyacının yüzde 10'unu karşılar ve iyi miktarda potasyum içerir. Ayrıca iyi bir lif kaynağıdır.
Beta-karoten, birçok kanser çeşidini önlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma riskini biraz azaltabilir.
Beta-karoten, kalp krizi ya da felce sebep olan, ateoroskleroz ya da damar sertleşmesini önlemeye yardımcı olabilir.
Güçlü bir antioksidan olup C vitamini, kanser ve kalp hastalığına karşı koruyabilir ve vücudun enfekisyonlara karşı savaşmasına yardımcı olabilir. "
1kg tozşeker
karanfil
Soyulduğunda 2 kg gelen kabağa yarı ölçüsünde tozşeker döküp bir süre bekletmekttim
daha sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişirdim soğuduğunda üzerine ceviziçi doğrayın.afiyet olsun.