reçelli kurabiye
Kurabiye sevmeyenler bile buna bayılacaklar bence...İster iki katlı reçelli deneyin, isterseniz de sade olarak tek kat ...İki çeşidi de sevildi bizde...
MALZEMELER;
1 yumurta
250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
2 su bar un
1 su bar mısır nişastası
1,5 su bar pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Malzemeleri karıştırıp yoğurdum. Hamur kıvamınıı alsın diye gerekirse un yada nişasta ilavesi yapılabilir. Güzelce yoğurduktan sonra 15-20 dakika dinlenmeye bıraktım. Hamur kıvamını alınca tezgahta merdane ile açtım. Kalıpla eşit sayıda içi dolu ve içi boş hamurlar hazırladım.Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisinde 180 derecede turboda 15-20 dakika pişirdim.
kurabiyeler soğuduktan sonra ortası boş olanlara pudra şekeri serptim diğerlerine dışarı taşırmayacak kadar reçel sürdüm...
arada manidar görüntüler oluşmuyor da değil:)
Yorumlar