Flying Twitter Bird Widget By Blogger Modifiye

12 Aralık 2010 Pazar

ciğköfte gecesi

      









Şimdi moda olanın aksine ciğköftemiz etli...
iyi bir ciğköfte detaylarda gizli aslında...
en büyük püf noktaları ET, MALZEME VE  İYİ YOĞURMAK...


Et;KOYUNUN GÜLLEKARASI dedikleri yerinden olursa o zaman tamamdır...
köftenize doyum olmaz...

 1 yemek kaşığı kadar biber salçası;




5-6 adet taze soğan minik minik doğranır
bir tutam da maydanoz aynı şekilde ufacık doğranır;
bir kenar da daha sonra karıştırılmak üzere bekletilir..





karaet; et çekme makinasında iyice çekilir veya dövülür, içine bir tutam da kabartma tozu ilave edilir




                                                    (bu etin makinada çekilmiş son hali
macun gibi bir kıvama gelmeli)
çeker çekmez buzdolabında bekletilmesinde fayda var,
buzlu ve soğuk suyla yoğurmak önemli bir detay...






1 baş sarımsak ve 1 soğan ufak ufak doğranır




malzeme listesi;
1 kuru soğan
1 baş sarımsak
5-6 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
köfte baharı(antepten)
karabiber tuz
bir çimdik tarçın
3 su bardağı köftelik (sert) bulgur
3-4 yemek kaşığı tepeleme toz kırmızı biber
(dileyen isotta kullanabilir renk ve sağlık açısından antep tozbiberini tercih ediyoruz)




tuz, kuru isot, tarçın, karabiber, salça, et, doğranmış kuru soğan ve sarımsak alınarak yoğrulmaya başlanır. İyice karışınca çiğ köftelik bulgur yavaş yavaş alınarak yoğrulmaya devam edilir..







 
arada azar azar soğuk su (hatta buzlu su) alarak yoğurun

10-15 dakika kadar yoğurup et ilave edilir ve yoğurmaya devam...