Meyveli, keten tohumlu, yoğurtlu kup



     Öncelikle içinde bulunduğumuz ve son günlerini yaşadığımız mübarek RAMAZAN-I ŞERİF'i tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.
                                            
                        
(O Ramazan ayı ki, insanlara doğru yolu gösteren, apaçık hidayet delillerini taşıyan ve hak ile bâtılın arasını ayıran Kur'ân, o ayda indirilmiştir."  Bakara Sûresi: 2:185.)

Bediüzzaman Said Nursi Hz.leri Mektubat adlı eserinde;
"Ramazan-ı Şerifteki savm(oruç), İslamiyetin erkan-ı hamsesinin birincilerindendir. Hem şeair-i İslamiyenin azamlarındandır.
İşte, Ramazan-ı Şerifteki orucun çok hikmetleri, hem Cenab-ı Hakkın rububiyetine, hem insanın hayat-ı içtimaiyesine, hem hayat-ı şahsiyesine, hem nefsin terbiyesine , hem niam-ı İlahiyenin şükrüne bakar hikmetleri var"  buyurmuştur.
Mevlam inşallah Ramazan-ı Şerifi hakkıyla anlamayı ,anladığımızı yaşamayı ve amel etmeyi nasip etsin. Bu kıymetli günleri ve geceleri hakkıyla eda edelim inşallah.

Ramazan olması itibariyle iftar sofralarında ağır tatlılar pek tercih edilmiyor. Genellikle meyve ve başta güllaç olmak üzere hafif sütlü tatlılar rağbet görüyor. 
Bugün tarifini paylaşmak istediğim meyveli yoğurtlu kup hem çok pratik hem de sizi rahatsız etmeyecek kadar hafif ve sağlıklı... Bir nevi enerji deposu adeta...

 MALZEMELER; (4-6 kişilik)
750gr süzme yoğurt
2 adet muz
4-5 adet kayısı
3 yemek kaşığı keten tohumu
1 kase mısır gevreği veya yulaf ezmesi
(ben sade nesfit tercih ettim)
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı bal 
üzerine servis için nane

Öncelikle bir muz süzme yoğurtun içinde  ezilir, üzerine tarçın ve bal ilave edilir. Hazırlanan yoğurt kuplara bir yemek kaşığı yardımı ile konulur. Üzerine ufak ufak doğranan kayısı dilimleri ve birer kaşık mısır gevreği  eklenir. Bir kat daha üzerlerini örtecek kadar yoğurt eklenir. Bu esnada keten tohumları patlamaları için ufak yağsız bir tavada ağzı kapatılarak 3-4 dakika kadar patlatılır. (kapağı hemen açmayın aksi halde tava ısısını kaybedene kadar keten tohumları patlamaya devam eder) Mısır patlatmak gibi düşünün, keten tohumu o kadar sert ki bu sayede özüne ulaşmayı hedefliyoruz..
Patlayan keten tohumları ve 1 adet dilimlenmiş muz servislere paylaştırılır. Son olarak kalan yoğurt kuplara paylaştırılır ve nane yapraklarıyla soğuk olarak servis edilir.

Afiyet olsun...

Yorumlar

Adsız dedi ki…
vaaavvv süper bir tarif hemen denememiz lazım ellerine sağlık .
seval dedi ki…
Selam..blogunu yeni görüp keşfettim ve takibe aldım..çok güzel şeyler var.banada beklerim:)amediam.blogspot.com
teşekkür ederim:))) şimdiden afiyet olsun diyelim o zaman. @sevalindünyasi beğenmenize sevindim:) blogunuzu inceleyeeğim...

Popüler Yayınlar